Opremanje poslovnog prostora predstavlja važan korak u stvaranju radnog okruženja koje inspiriše i motiviše zaposlene da budu produktivni i efikasni. Kada je u pitanju opremanje filijala banaka, naročito je važno da se namještaj uklopi u standard i izgled banke. Upravo je to bio slučaj sa projektovanjem, izvođenjem i opremanjem Filijale Adriatic banke u Budvi, koje je realizovano u periodu Q4 2022-Q1 2023 godine.

Projekat je sproveden u saradnji sa partnerskom firmom Underpin, koja je bila zadužena za fazu izrade projekta i izvođenja radova, dok je Office+ projektovao, izradio i isporučio sav namještaj u skladu sa standardom banke koji se tiče izgleda namještaja i enterijera poslovnica Adriatic banke.

Kao firma koja se bavi izradom i nabavkom kancelarijskog namještaja, Office+ je imao zadatak da pruži kvalitetan i funkcionalan namještaj koji će zadovoljiti potrebe zaposlenih i klijenata banke. Bilo je potrebno da se isporuče kancelarijski stolovi, stolice, police, ormari i drugi elementi namještaja koji će biti u skladu sa vizuelnim identitetom banke i njenim standardima.

S obzirom na to da Office+ sarađuje isključivo sa firmama, naš cilj je bio da pružimo uslugu koja će biti u potpunosti prilagođena potrebama banke. Naš tim stručnjaka je bio zadužen za projektovanje, izradu i isporuku namještaja, što je omogućilo da se sve faze realizuju u skladu sa postavljenim rokovima i standardima.

Upravo takav pristup projektovanju i opremanju poslovnih prostora je ono što nas izdvaja od drugih firmi koje se bave kancelarijskim namještajem. Trudimo se da pružimo uslugu koja će biti u potpunosti prilagođena potrebama klijenta, a uz kvalitetan namještaj i profesionalan pristup poslu, nudimo i konkurentne cijene koje su prilagođene potrebama svake firme.